Regiotaxi

Bent u slecht ter been en wilt u meer weten over reizen met het openbaar vervoer of de Regiotaxi?

Kijk op de websites van de PlusBus, Flexitax of Valys.

De PlusBus vervoert van deur tot deur. U kunt bij de chauffeur een kaartje kopen. Doordat de PlusBus in zones rijdt, betaalt u alleen het aantal gereden zones. Vraag uw rit minimaal één dag van tevoren aan.

Voor de Flexitax reserveert u telefonisch minimaal één uur voor de gewenste vertrektijd. Dan hoort u ook direct hoeveel de rit gaat kosten.

Valys is voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Om met Valys te kunnen reizen, heeft u een Valyspas nodig. Die vraagt u aan via de klantenservice of op de website.

Kunt u niet meer zelf afspreken met de Regiotaxi over vervoer naar ziekenhuis, huisarts of andere activiteit?

Misschien kan iemand anders de Regiotaxi vooraf voor u reserveren. Vraag of een familielid, vriend of uw buren u kan helpen. Gebiedsteam Opsterland informeert u over andere mogelijkheden.

Toon op kaart (3)
x

Gebiedsteam Opsterland - algemeen

Gebiedsteam Opsterland heeft 3 locaties. Alle locaties zijn bereikbaar via hetzelfde telefoonnummer, e-mailadres en postadres.
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur.

10000
9244 ZP
Beetsterzwaag
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Opsterland - Beetsterzwaag

Openingstijden loket: ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur (in het gemeentehuis).

Hoofdstraat
82
9244 CR
Beetsterzwaag
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Opsterland - Gorredijk

Openingstijden loket: maandag 14.30 - 16.30 uur (in de bibliotheek).

Schansburg
1
8401 RX
Gorredijk
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Opsterland - Ureterp

Openingstijden loket: woensdag 14.30 - 16.30 uur (in de bibliotheek).

Lijteplein
9
9247 EP
Ureterp
Bent u 60 jaar of ouder en kunt u niet meer reizen met het openbaar vervoer?

De PlusBus is speciaal voor inwoners van Opsterland van 60 jaar en ouder die minder goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. De PlusBus vervoert van deur tot deur. Ook voor een ziekenbezoek aan de verpleeghuizen en ziekenhuizen in beide plaatsen belt u de PlusBus. U kunt bij de chauffeur een kaartje kopen. Doordat de PlusBus in zones rijdt, betaalt u alleen het aantal gereden zones. Vraag uw rit minimaal één dag van tevoren aan.

Ook biedt de Opstapper de zogeheten 'voordeurservice' aan. U dient 1,5 uur voor de gewenste vertrektijd te reserveren. Geef bij de reservering aan dat u gebruik wilt maken van de 'voordeurservice'. Voor deze ‘voordeurservice’ wordt een extra toeslag berekend. Bij de chauffeur koopt u een kaartje enkele reis. Dit kaartje is alleen geldig in de Opstapper.

Opstapper - Arriva

Met de Opstapper reist u voor 2,50 euro tussen een Opstapperhalte en de halte van de gewone bus. U kunt ook worden opgehaald van, of gebracht worden naar een afgesproken adres. Dit kost 4 euro extra per rit. U dient dit minimaal 1 uur vooraf te reserveren.

Heeft u een klacht over de Regiotaxi?

Neem contact op met hun klantenservice.