Inschrijven als werkzoekende

Wilt u weten wat u moet doen nu u werkloos bent geworden?

Zoek zo snel mogelijk een nieuwe baan. Maak gebruik van vacaturesites en uw netwerk. Hoe meer mensen weten dat u werk zoekt, hoe groter de kans dat iemand een interessante vacature weet.

Schrijf u in als werkzoekende op Werk.nl. Na uw laatste werkdag heeft u 1 week de tijd om u in te schrijven. Eerder inschrijven mag ook. Ga langs bij een Werkplein in uw buurt als u advies of hulp nodig heeft.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Werkplein Leeuwarden

Inloopmiddag: dinsdag 12.00 - 16.30 uur.

Stationsweg
1-11
8911 AG
Leeuwarden

Werk.nl - uitkering aanvragen

Lukt het niet om u via de website Werk.nl in te schrijven?

Neem contact op met UWV. Kijk op de website of bel. Een medewerker helpt u met inschrijven. Komt u er niet uit? Vraag dan hulp bij het Gebiedsteam Opsterland.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Opsterland - Beetsterzwaag

Openingstijden loket: ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur (in het gemeentehuis).

Hoofdstraat
82
9244 CR
Beetsterzwaag

UWV

Ben je jonger dan 27 en ligt je inkomen onder bijstandsniveau?

Meld je bij het UWV via Werk.nl. Daarna ga je vier weken lang actief op zoek naar werk. Naast het zoeken naar werk, moet je ook kijken of je een nieuwe opleiding kunt gaan doen of je oude opleiding afmaken. Lukt het niet om werk te vinden of een opleiding te volgen? Maak dan een afspraak bij het team Werk en Inkomen van de gemeente Opsterland om jouw situatie te bespreken.

Na de zoektocht van vier weken kun je een aanvraag indienen voor een bijstandsuitkering via het team Werk en Inkomen Opsterland. Of je in aanmerking komt voor een uitkering hangt af van jouw financiële situatie en de indiendatum.

Weet je niet zeker of je inkomen onder bijstandsniveau ligt? Kijk op de website van de Rijksoverheid om te zien wat het bijstandsniveau is en of dat voor jou geldt. Maak ook gebruik van de website Recht op Bijstand.

Toon op kaart (1)
x

Recht op bijstand - gemeente Opsterland

Toon op kaart (1)
x

Werk en Inkomen Opsterland

ma t/m vr 9.00 - 12.30 uur.

Hoofdstraat
82
9244 CR
Beetsterzwaag

Rijksoverheid - bijstandsnorm

Werk.nl - uitkering aanvragen

Wilt u ervaringen uitwisselen met anderen?

Kijk in de buurtkrant voor netwerkavonden of bijeenkomsten. U kunt ook lid worden van een online netwerk zoals LinkedIn.

Bent u op zoek naar werk en wilt u een uitkering aanvragen?

Volg het stappenplan van UWV om te zien of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Of neem contact op met het Werkplein. Daar weten ze alles van werk en solliciteren. Kunt u een WW-uitkering krijgen? Schrijf u meteen in via werk.nl. Houd bij de aanvraag uw DigiD bij de hand. U logt in via het venster van UWV Werkbedrijf.

Wilt u zich inschrijven? Ga naar werk.nl en klik op WW-uitkering aanvragen. Gebruik uw DigiD om in te loggen. Vul gegevens in over vorige banen, opleidingen, cursussen en wensen. Na verzending bent u ingeschreven. U gaat actief op zoek naar werk en houdt in uw digitale Werkmap bij hoe het gaat. De werkcoach kijkt mee in uw Werkmap en helpt u als dat nodig is.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Werkplein Leeuwarden

Inloopmiddag: dinsdag 12.00 - 16.30 uur.

Stationsweg
1-11
8911 AG
Leeuwarden

UWV - kan ik een WW-uitkering krijgen?

UWV - stappenplan WW-uitkering